20 sep 2017

Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagochtend vroeg meerdere keren geschoten bij de aanhouding van twee Utrechtse verdachten in een Venlose woonwijk. De politie-actie hield verband met een groot onderzoek naar plofkraken. Of het gaat om een onder

Een persoon is getroffen door een zogenoemde beanbag en lichtgewond geraakt, aldus een politiewoordvoerder. Beanbag is een soort munitie die niet het lichaam binnendringt maar wel een flinke klap uitdeelt. Het hoort bij de standaarduitrusting van een arrestatieteam, aldus de politiewoordvoerder.

  Geobserveerd

De Brabantse politie kreeg de verdachte Utrechters in het vizier vanwege een lopend onderzoek naar ram- en plofkraken in Nederland en Duitsland. In Venlo werd een gestolen auto geobserveerd. Met de gestolen auto reden de verdachten in de nacht van donderdag op vrijdag naar Bottrop (Duitsland) om een plofkraak te plegen. Omdat ze werden gestoord, mislukte de poging. Bij terugkeer in Venlo ging de politie over tot arrestatie.

Volgens de politie probeerden ze in te rijden op het arrestatieteam en was dat de reden om het vuur te openen met zowel kogels als beanbags. De banden van de auto werden lekgeschoten.

Tientallen keren geschoten

Buurtbewoners zeggen in de regionale media dat er tientallen keren is geschoten, maar de politie wil dat niet bevestigen.. Een ooggetuige vertelt tegen aan De Limburger dat de politie rond vijf uur ’s morgens met volle vaart kwam aanrijden. „De verdachten hielden zich op in een garage en probeerde al achteruit rijdend op de vlucht te slaan in een auto met Duits kenteken. De politie schoot meteen de banden van de auto lek. De achterruit en zijramen lagen volledig aan diggelen. Toen ze opnieuw probeerden te vluchten opende de politie meteen weer het vuur. Er lagen zeker dertig lege kogelhulzen op straat.”

BRON: De Telegraaf

i q d

Deel dit bericht via: