3 mrt 2016

OM eist 3 jaar cel voor schietpartij Overvecht

foto:Lex van Lieshout ANP

UTRECHT - Justitie heeft drie jaar cel geëist tegen een 31-jarige man die vorig jaar een schot heeft gelost op de Trumanlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De schietpartij veroorzaakte veel ophef; minderjarigen waren er getuige van.

Een 27-jarige man werd op de avond van 21 juni vorig jaar in zijn voet geschoten door de verdachte. Er ging een ruzie aan vooraf tussen de schutter, het slachtoffer en diens broer. De verdachte sloeg de 30-jarige broer eerst met het wapen tegen zijn bovenarm en richtte het wapen dreigend op zijn borst. Daarna vuurde hij een kogel af, dwars door de voet van de 27-jarige broer. De schutter was een week onvindbaar, maar werd uiteindelijk toch aangehouden.

BROERTJE
Enkele dagen voor de regiezitting meldde de broer van de schutter zich, een 20-jarige man uit Utrecht. Hij zei de dader te zijn, maar zijn verklaring bleek echter op een aantal cruciale punten niet te kunnen kloppen.

De 31-jarige verdachte werd zware mishandeling met voorbedachten rade, verboden wapenbezit en bedreiging met de dood ten laste gelegd. De officier van justite weegt mee dat de man zijn jongere broer klaarblijkelijk de schuld op zich heeft laten nemen. Ook het feit dat er geschoten is in een woonwijk en in de directe nabijheid van voetballende minderjarigen, weegt voor het OM zwaar mee.

BRON: RTV Utrecht, 3 maart 2016:http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1446518/drie-jaar-geeist-voor-schietpartij-kanaleneiland.html

i q d

Deel dit bericht via: