31 mrt 2016

'Moordservice' voor de rechter

'Moordservice' voor de rechter

Een groep mannen uit Utrecht die afrekeningen zouden uitvoeren en voorbereiden wilde volgens het OM ook Rudolf K. liquideren. Dat was een partner van de overleden hasj-tycoon Charles Z.

Dat bleek woensdagochtend tijdens een rechtszitting in Amsterdam. K. zou gezegd hebben dat hij een conflict had met Marokkaanse criminelen. Hij was naar het buitenland gevlucht.

Het OM koppelt de verdachten uit het zogenoemde 26Koper-onderzoek in ieder geval aan drie uitgevoerde liquidaties: Alarasi en Jabli uit Amersfoort en Moerer uit Steenbergen.

Justitie haalde belangrijk bewijs uit zwaar beveiligde PGP-telefoons van de criminelen. Net als bij een onderzoek naar liquidaties, drugshandel en corruptie in Rotterdam en een onderzoek naar het voorbereiden van afrekeningen in Amsterdam lukte het het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om de encryptie-telefoons te kraken.

Justitie ving op die manier onder meer gesprekken op over auto's die voor liquidaties zouden zijn gebruikt.

Moordservice

De ’moordservice op wielen' bestaat uit mannen uit Utrecht en omgeving, die begin 2015 in het vizier van de politie kwamen toen die een zender plaatste in gestolen, snelle wagens.

De groep van acht mannen wordt ook vervolgd voor betrokkenheid bij de enorme wapenvondst in juli vorig jaar in Nieuwegein: 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en veel munitie.

Bij de verdachten vond de politie de vermoedelijke administratie van de organisatie waar de mannen voor werkte of deel van uit maakten. De club zou 19 miljoen euro hebben omgezet in amper twee jaar tijd.

Bron: Mick van Wely, Telegraaf.nl
Foto:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/25500746/___Moordservice__voor_de_rechter__.html

i q d

Deel dit bericht via: