22 mrt 2016

Mogelijke stalker advocaten op vrije voeten

Contactverbod voor mogelijke stalker advocaten

Een  49-jarige Nederlander die in België woont, mag geen contact zoeken met vier advocaten die aangifte tegen hem hebben gedaan wegens stalking. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besloten.

De man wordt ervan verdacht vanaf  2006 advocaten, waaronder de Amsterdamse advocaat mr. N. Meijering, lastig te vallen. Vanwege de verjaringstermijnen wordt de man door het OM vervolgd voor de feiten die hij gepleegd zou hebben tussen oktober 2009 en maart 2016. Het OM verwijt de 49-jarige man advocaten stelselmatig lastig te vallen door ze veelvuldig sms-jes te sturen en te bellen. Inmiddels hebben 4 advocaten aangifte gedaan.

Op 9 maart is de verdachte aangehouden in Sas van Gent , gemeente Terneuzen, na onderzoek van de politie. De politie kwam de man op het spoor door digitaal onderzoek te verrichten aan de telefoonnummers die de betrokken advocaten hadden verzameld.

De rechter-commissaris heeft eerder op vordering van het OM de man voor twee weken in bewaring gesteld. Het OM had om verlenging van de voorlopige hechtenis met 30 dagen gevraagd om de reclassering te laten rapporteren over de mogelijkheden van een schorsing. De raadkamer van de rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de 49-jarige man echter vandaag  geschorst.

BRON: OM.nl

i q d

Deel dit bericht via: