19 apr 2017

Vrijspraak voor beroving

De 16-jarige is volgens de rechtbank verantwoordelijk voor zeven woninginbraken in Woerden, die met name vorig voorjaar plaatsvonden. De rechtbank vindt niet bewezen dat de 16-jarige jongen uit Woerden naast de woninginbraken vorig jaar ook een straatroof heeft gepleegd, in het Brediuspark. Daarmee krijgt zijn advocaat Michiel Lamers grotendeels gelijk van de rechtbank, over wat hij twee weken geleden betoogde. „Een lange celstraf zou absurd zijn geweest’’, reageert hij content. „Ik ben tevreden dat hij niet eerst lang in jeugddetentie moet.’’

Hicham gaat nu rechtstreeks vanuit zijn voorarrest van grofweg zes weken over naar een jeugdzorggroep, voor behandeling van zijn persoonlijke problemen. Hiervoor kiest de rechtbank omdat geen sprake is geweest van een geweldsdelict.

Jeugddetentie

Wel had de advocaat gehoopt dat de jongen een andere behandeling kon krijgen. Maar daarvoor is het volgens de rechtbank Midden-Nederland nu echt te laat. De V. blijft voorlopig in een jeugdgroep, voor behandeling van kwetsbare jongeren. Deze behandeling duurt maximaal twee jaar.

Ik ben tevreden dat hij niet eerst lang in jeugddetentie moet

Michiel Lamers

Volgens het Openbaar Ministerie handelde Hicham in wisselende samenstelling met drie andere verdachten in Woerden. Nog twee van hen verschenen twee weken geleden op zitting. De 18-jarige Youssef M. kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd. De maand voorwaardelijke jeugddetentie die het OM eiste, nam de rechtbank niet over in de straf.

Twee andere verdachten in de zaak horen hun straffen voor betrokkenheid bij de inbraken later.

 

 

 

bron: http://www.ad.nl/woerden/jonge-crimineel-ontkomt-aan-lange-celstraf-na-reeks-inbraken~a8717bbf4/

i q d

Deel dit bericht via: